You are currently viewing ترندهای نوآورانه در حوزه لجستیک!

شش روند فناورانه لجستیکی که باید در سال 2022 به آنها توجه کرد!

راه حل های تکنولوژیکی پیشرفته روی تمام صنایع مخصوصا صنعت لجستیک تاثیرگذاشته است؛ مصرف کنندگان امروزه از نظر فناوری کاملا آگاه هستند و این آکاهی باعث توقع بیشتر از کسب و کارها می‌شود؛ زمانی‌ که تقاضاهای مشتری با کمک تکنولوژی لجستیکی می‌تواند تحقق یابد عقب ماندن از روندهای تکنولوژی برای کسب و کارها یک انتخاب نیست.

دنبال کردن ترندهای فناورانه در عصر دیجیتال ممکن است سخت باشد مخصوصا زمانی که تغییرات جدیدی در مقیاس‌های کوچک مشاهده می‌شود؛ کسب و کارها با هوشیار بودن و دانستن آخرین پیشرفت‌ها می‌توانند رقابت پذیرتر شوند.
با بالا رفتن توقع مصرف کنندگان از کسب و کارها از لحاظ ارتباطات، فناوری و سرعت تحویل به موقع باعث شده است که آگاه بودن از روندهای لجستیکی مشخصا به ضرورت بیزینسی امروز تبدیل شود.

روندهایی مانند
AI , IoT, MI, Blockchain technology
و یکپارچگی زنجیره تامین در حصول اطمینان از اینکه شما دراولین نفر در بازار هستید کاملا در تلاش‌های شما مثمرثمر خواهد بود.

در سال 2020 و 2021 به دلیل پاندمی کرونا تطابق با تکنولوژی دیجیتالی شتاب گرفت و تاثیر آن بر هرچیزی از تجارت الکترونیک گرفته تا زنجیره تامین جهانی اثر گذار شده است.

مجله مشاوره مدیریت مکنزی در بررسی نظرات مدیران در سطح جهانی دریافت که کووید-19 باعث تعجیل در به کارگیری فناوری های دیجیتالی که مربوط به تعاملات بین مشتریان و زنجیره تامین و همچنین فعالیت ها و عملیات داخلی شرکت بین سه تا چهارسال شده است؛ همانطور که در سال 2021 دیدیم بسیاری از این تغییرات طولانی مدت هستند؛ بسیاری از شرکت‌هایی که برای برطرف کردن نیاز مشتریان راه حل‌های کوتاه مدت را اجرا کردند، تغییرات شدیدی را برای رسیدن به روند عادی جدید که شامل دیجیتال ترسفورمیشن است را در پیش گرفته اند.

صنعت لجستیک از این سازگاری سریع مستثنی نبوده است؛ دیجیتالی سازی و آماده سازی جدیدترین نرم افزارها موجب وارد شدن ابزارهایی برای حامل‌ها، ارسال کنندگان، عملیات B2B و مشاغل B2C و.. شده است که در ادامه روندهای تکنولوژی لجستیکی صنعت که در سال 2022 و حتی فراتر را شکل خواهند داد.

هوش مصنوعی و ماشین لرنینگ

هوش مصنوعی به زبان ساده یک سیستمی است که می‌تواند یک وظیفه را با استفاده از هوش که منعکس کننده هوش انسان (یا حتی بهتر از آن) انجام دهد. ازنظر تئوری، هر وظیفه‌ای که نیاز به هوش انسان برای به انجام رساندن داشته باشد می‌تواند توسط هوش مصنوعی اجرا شود البته با فرض اینکه سیستم اطلاعات کافی و قابلیت های برنامه ریزی شده را دارا باشد؛ سیستم هوش مصنوعی وظایف پیچیده را به گونه‌ای که شبیه به این که چطور انسان‌ها مشکلات را حل می‌کند برای اجرا استفاده می‌کند.

ماشین لرنینگ کاربردی از هوش مصنوعی است که بدون برنامه ریزی صریح و واضحی سیستم ها را قادر می‌سازد که بصورت اتوماتیک یاد بگیرند و از طریق تجربه بهبود یابند؛ ماشین لرنینگ بر روی تحول برنامه‌های کامپیوتری تمرکز دارد که می توانند به داده‌ها دسترسی داشته باشند و از آنها در جهت یادگیری خودشان استفاده کنند؛ هدف اولیه آن این است که به کامپیوتر ها اجازه دهد که به صورت خودکار بدون دخالت انسان یا دستیار یاد بگیرند و اقدامات را بر این اساس تنظیم کنند.

در این شکی نیست که هوش مصنوعی و ML نقش‌های قابل توجهی در حمل و نقل و بخش لجستیک بازی کرده اند. جریان بزرگ داده‌هایی که از زنجیره تامین بدست می آیند بطور معمول برای شناسایی روندها در زنجیره تامین مورد استفاده و تجزیه و تحلیل قرارگرفته است تا شرکت‌های لجستیک تغییرات مورد نیاز در سازمان‌های شان را ایجاد کنند؛ استفاده از AI  و ML برای شناسایی هر لینکی در زنجیره تامین ادامه داراست. استفاده از AI در زمان تصمیم گیری از درصد اشتباهات و خطاهای نیروی انسانی جلوگیری میکند و خطا را کاهش می‌دهد.

به همین ترتیب، علیرغم اینکه باید ملاحظات متعدد تاثیرگذار بر تقاضا و تجربیات گذشته را در نظر بگیریم پیش بینی تقاضا خیلی راحتر است زیرا AI  تمام پیش بینی های قابل اتکا را گردآوری می‌کند؛ آخرین مراحل تجزیه و تحلیل و بهینه سازی لجستیک ، انتخاب تامین کننده و برنامه ریزی نیروی کار بوسیله AI  و ML انجام می‌شود؛ در کوتاه مدت این دو نتایج ملموسی را پیشنهاد و ابزارهای مفید در حل بعضی از مشکلات پیچیده در لجستیک ارائه می‌دهند.

بلاک چین

تعریف بلاک چین: شبکه ای غیر پیوسته و بدون تمرکز که امکان رهگیری، انتقال، خرید و فروش هر نوع کالا یا خدمتی را فراهم می آورد؛ اطلاعات، کسب و کارها را اداره می‌کند، بنابراین هرچه اطلاعات دقیق‌تر و سریع‌تر دریافت شوند بهتر است؛ بلاک چین برای ارسال اطلاعات بهترین راهکار است زیرا اطلاعات  ذخیره شده بلادرنگ، مشترک  و کاملا شفاف را روی یک دفتر غیرقابل تغییر مهیا می‌سازد که فقط بوسیله مجوز اعضای شبکه  دسترسی داده می‌شود. یک شبکه بلاک چین می‌تواند سفارشات، پرداخت ها، حساب ها، تولید و حتی موارد بسیاری دیگر را ردیابی کند و چون اعضا یک دید واحد نسبت به حقیقت دارند، شما می‌توانید تمام جزئیات یک معامله را از ابتدا تا انتها مشاهده کنید که این به شما اطمینان خاطر و فرصت‌های جدید می‌دهد.

بسیاری تمایل دارند تا بلک چین با رمز ارز پیوند داده شود اما کاربرد این تکنولوژی از این هم  فراتر می‌رود، غیرمتمرکز بودن شعب دیجیتال بلاک چین باعث بهبود شفافیت برای مصرف کنندگان با فراهم آوردن فرصت ردیابی کل مسیر مرسوله برای آنها و همچنین ممیزی‌های شفاف تر و بهبود امنیت بوسیله افشای هرگونه کلاهبرداری می‌شود.

کاربرد دیگر بلاک چین قرارداد هوشمند است که بوسیله آن تشریفات اداری شرکت‌های توزیع را کاهش می‌دهد، تمام فرآیند تدارکات را اتوماتیک می‌کند و اشتباهات انسانی را برطرف می‌کند و همچنین در پول و زمان شرکت ها را با حذف فرآیند کاغذ بازی صرفه جویی می‌کند و هماهنگی اسناد را راحتر می‌کند.

اینترنت اشیاء (iot)

اینترنت اشیاء یک شبکه از اشیاء فیزیکی است که با سنسورها و نرم افزار و تکنولوژی های دیگر با هدف متصل شدن و تبادل داده با دیگر دستگاه ها و سیستم ها بر بستر اینترنت تعبیه شده است .

در طول چند سال گذشته، اینترنت اشیاء به یکی از مهمترین تکنولوژی ها در قرن 21 تبدیل شده است. در حال حاضر که ما می‌توانیم اشیاء روزمره مانند لوازم آشپزخانه، ماشین ها، ترموستات ها و مانیتورهای کودک از طریق دستگاه های تعبیه شده به اینترنت متصل کنیم و ارتباطی یکپارچه بین انسان، فرآینده ها و اشیاء امکان پذیر است.

در لجستیک، گسترش اینترنت اشیاء در رشد انواع ارتباطات بین کالاها، بسته بندی، مراکز حمل و نقل و وسایل نقلیه به کار گرفته می‌شود که این داده‌های بیشتری در جهت کمک در مدیریت دارایی از راه دور، پیش بینی ریسک، اطمینان از جابه جایی مناسب محموله‌ها و پیش بینی تراکم ترافیک‌ها پیشنهاد می‌دهد، اینترنت اشیاء زمانی که با تکنولوژِی بلاک چین ترکیب شود ممکن است میدان دید کاملی از اتفاقات بسته به ما نمایش بدهد.

سیستم های مدیریت حمل و نقل (TMS)

محبوبیت سیستم TMS مخصوصا در بین شرکت‌های لجستیک در حال رشد است با توجه به اینکه بسیاری از ابزارهای تکنولوژیک نیازمند سازماندهی و مدیریت صحیح در یک مرکز مشترک هستند. سیستم TMS برای مدیریت حامل‌ها و بهینه سازی جاده‌های اتوماتیک در حال استفاده است، این سیستم برای ردیابی رانندگان در تحویل به موقع، کاهش دادن هزینه‌های حمل ونقل، افزایش شفافیت و بهبود نمره‌های رضایت مشتریان به صورت کلی مفید است.

همه ی صنایع تحت تاثیر حمل ونقل دیجیتال با سرعت بالاتر از سرعت مورد انتظار هستند، اکثریت شرکت ممکن است زمانی‌که همه گیری کرونا شیوع پیدا کرد برای این تغییر دیجیتالی سریع آماده نبوده باشند اما آنها چاره‌ای جز تطبیق یافتن با تکنولوژی‌های لجستیکی در سریع ترین زمان ممکن در پاسخ به چالش‌های ناشی از همه گیری نداشتند؛ برای بخش لجستیک سرعت، کیفیت و یکپارچگی از دلایل اصلی راضی نگه داشتن همه از زنجیره ارزش ضروری است.

دیدگاهتان را بنویسید