You are currently viewing انتخاب لجستیک مناسب؛ مزایا و منابع هر روش!

در یادداشت قبلی، چک لیست انتخاب لجستیک مناسب را بررسی کردیم؛ می‌توانید این یادداشت را از اینجا مطالعه کنید:
https://shetabanlogistics.com/types-of-transportation-in-logistics/

در این یادداشت به بررسی و مقایسه روش‌های حمل می‌پردازیم؛ با ما در جهت تکمیل چک لیست انتخابی همراه باشید.

مقایسه روش‌های حمل و نقل لجستیک

مهم نیست که چگونه ارسال می‌کنید، هر روش مزایا و معایب خود را دارد؛ راز یافتن بهترین گزینه حمل و نقل برای کسب و کار شما درک همین تفاوت هاست؛ در اینجا به تفکیک هر روش حمل و نقل می‌پردازیم و مزایا و معایب آن را بررسی می‌کنیم:

باربری کامیون – حمل و نقل جاده ای

حمل و نقل جاده‌ای مسیر طولانی را از روزگار حمل و نقل اسب و واگن طی کرده است.

حمل و نقل با کامیون به تنهایی بیش از 54 درصد از کل بارهای مرزی شمالی بین کانادا و ایالات متحده را تشکیل می‌دهد؛ حمل و نقل با کامیون برای صنایعی که نیاز به ارسال سریع محموله‌های کوچک به طور مستقیم به  یک شرکت، انبار یا درب مصرف کننده دارند ایده آل است وهمچنین برای آن‌هایی که توان برطرف کردن سریع تاخیرهای احتمالی را دارند ،مناسب هستند.

سه کالایی که بیشترین استفاده از حمل و نقل کامیون‌های فرامرزی را دارند عبارتند از کامپیوتر و قطعات کامپیوتری، ماشین آلات الکتریکی و وسایل نقلیه و قطعات موتور؛ سایر صنایعی که به حمل و نقل با کامیون متکی هستند عبارتند از خواربار فروشی‌ها و خرده فروشی‌ها، تجارت الکترونیک، ساخت و ساز و کشاورزی.

از مهمترین مزایای حمل و نقل با کامیون می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

اعمال محدودیت‌های کمتر: در مقایسه با سایر روش‌های حمل‌ونقل – به‌ ویژه حمل‌ونقل هوایی – محدودیت‌های بسیار کمتری برای حمل‌ونقل با کامیون وجود دارد، مخصوصا برای مواد سنگین یا خطرناک. ردیابی کامیون‌ها نیز به دلیل سیستم‌های ناوبری داخلی و قابلیت‌های ردیابی بلادرنگ نسبت به سایر روش‌های حمل‌ونقل آسان‌تر است، بنابراین شما همیشه می‌دانید که محموله شما دقیقاً کجا قرار دارد.

هزینه‌های کمتر نسبت حمل و نقل هوایی و دریایی: حمل و نقل با کامیون خیلی مقرون به صرفه تر از حمل ونقل هوایی و دریایی است زیرا هزینه‌هایی مانند سوخت و نگهداری کامیون بسیار کم هزینه تر است.

امکان دسترسی بیشتر:حمل و نقل جاده ای بسیار در دسترس است؛ اکثر شرکت‌ها به آسانی یک سیستم بزرگراهی اصلی دسترسی دارند، در حالی که هر شرکتی برای سایر اشکال حمل و نقل به راه آهن، فرودگاه یا کشتی دسترسی ندارد.

ارائه گزینه های بیشتری: با حمل و نقل کامیون، شما گزینه‌های نامحدودی در اختیار دارید. شرکت‌های تخصصی باربری  بسیاری وجود دارند که می‌توانند کالاهای فاسد شدنی، خطرناک یا بزرگ را در خود جای دهند. با توجه به  شرکت حمل و نقل، شما همچنین می‌توانید از مواردی مانند از یک کامیون  بطور کامل و یا کمتراز آن انتخاب کنید. هنگامی که شما نیاز به ارسال تعداد کمی بسته دارید، کامیون‌های حمل کار کوچک یک گزینه عالی هستند.

مشابه حمل و نقل parcel shipping ( اشاره به کامیون های کوچکی که کالاها یا بسته بندی های کوچک تر، سبک تر ، کمتر از45 کیلوگرم حمل می‌کنند) از حمل بار با کامیون (LTL) است. استفاده خدمات حمل و نقل LTL زمانی مناسب است که محموله شما کمتر از یک کامیون باشد( از این روش از حمل و نقل می‌توان  زمانی که وزن بارها بین 70تا 450 کیلوگرم است استفاده کرد.)؛ در مقایسه با کامیون بزرگ حمل بار، LTL و کامیونت‌ها انعطاف پذیری فریبنده ای فراهم می‌آورند در صورتی که سایر روش‌های حمل و نقل نمی‌توانند.

امکان حمل و نقل درب به درب را می‌دهد: شاید مهم ترین مزیت حمل و نقل با کامیون، قابلیت ارسال مستقیم محصول به خانه مصرف کننده نهایی باشد. اگرچه تحویل آخرین مسافت به دلیل نوع و اندازه محصول یا مقصد نهایی همیشه تحقق پذیر نیست، به دلیل امکان پذیر بودن حمل خانه به خانه بسیاری از شرکت‌ها حمل و نقل با کامیون را به روش‌های دیگر ترجیح می‌دهند.

علیرغم مزایای متعدد این روش، فاکتورهای مهم دیگری وجود دارد که باید قبل از انتخاب باربری با کامیون در نظر گرفته شوند، مانند:

زمان: حمل و نقل با کامیون می‌تواند وقت گیرتر باشد و نسبت به روش‌های دیگر مستعد تاخیر در حمل و نقل است. یک کامیون متوسط ،​​تقریباً 80 تا 100 کیلومتر در ساعت در جاده‌های اصلی حرکت می کند. عوامل دیگری مانند بسته شدن جاده‌ها، آب و هوای بد یا ترافیک سنگین نیز می‌توانند تأثیرات غیرقابل پیش بینی بر زمان تحویل داشته باشند.

با توجه به نحوه کار حمل و نقل با کامیون، شما کنترل و نظارت دقیقی بر چگونگی نگهداری محصولات خود ندارید. سفر جاده‌ای ممکن است در برخی از محموله‌ها سخت باشد و برخی از شرکت‌ها ممکن است محصول شما را نادرست مدیریت کنند – به همین دلیل است بسیار حیاتی است که با یک شرکت لجستیک قابل اعتمادی که دارای جوایز و گواهینامه رضایت مشتریان است همکاری کنید.

کشتی – حمل و نقل دریایی

حمل و نقل اقیانوسی بیش از 90 درصد از اقتصاد تجارت جهان را تشکیل می‌دهد. ایالات متحده آمریکا به تنهایی برای دسترسی به 70 درصد کل تجارت بین المللی به حمل و نقل آبی متکی است. هر زمان که تجارت شما نیاز به حمل و نقل برای بارهای سنگین و دست و پا گیر – یا ارسال کالا از کشوری به کشور دیگر داشته باشد – حمل و نقل با کشتی معمولاً بهترین روش است.

در مقایسه با حمل و نقل هوایی، کشتی‌ها می توانند بارهای بسیار سنگین تری را با هزینه کمتری حمل کنند. این نوع حمل و نقل برای اقلام بزرگی که به صورت فله حمل می‌شوند، مانند فلزات، محصولات کشاورزی، لوازم ساختمانی و موارد دیگری که به طور منطقی با هواپیما قابل جابجایی نیستند، ترجیح داده می‌شود .

مزایای حمل و نقل دریایی عبارتند از:

فضای و وزن بیشتری را در خود جای می‌دهد: کشتی‌های باری از نظر طول متفاوت هستند و می‌توانند هزاران تن وزن را حمل کنند. به همین دلیل، کشتی‌ها اغلب بهترین – و تنها ترین – گزینه برای محصولات بزرگ یا مقادیر عمده ای هستند که باید همزمان حرکت کنند.

هزینه کمتر از حمل و نقل هوایی: حمل و نقل دریایی به دلیل هزینه کمتر سوخت، اغلب انتخاب مقرون به صرفه تری نسبت به حمل و نقل هوایی است. کشتی‌های باربری بر اساس یک برنامه زمان‌بندی مشخص کار می‌کنند، بنابراین فرصت کمتری برای تاخیرهای پرهزینه حمل‌ونقل وجود دارد.

افزایش ایمنی حمل و نقل :از آنجایی که کشتی‌ها در یک مسیر مشخص و برنامه ریزی شده عمل می‌کنند، محموله شما از حداقل رسیدگی برخوردار خواهد بود. بیشتر اوقات، این روش برای کالاهای آسیب پذیر اولویت داده می‌شوند، زیرا حرکت آهسته کشتی باعث ایمن ماندن کالا از هر نوع آسیب می‌شود.

حمل و نقل دریایی بسته به موقعیت انبار شما ممکن است همیشه مقرون به صرفه ترین یا در دسترس ترین انتخاب نباشد. با این حال، مهمترین عاملی که باید در مورد حمل و نقل دریایی در نظر گرفت این است چه مدت طول می کشد تا یک محموله جابجا شود:

سرعت: اگرچه کشتی‌ها نسبت به سایر روش‌های حمل‌ونقل قادر به حمل بارهای بسیار بزرگ‌تری هستند، اما حمل و نقل دریایی بسیار زمانبر است. این روش معمولاً برای مشاغلی که متکی به تحویل سریع هستند، روش مناسبی نیست.

دیدگاهتان را بنویسید