You are currently viewing انتخاب لجستیک مناسب؛ حمل هوایی یا ریلی؟

در دو قسمت قبل به بررسی چک لیست و شیوه‌ی حمل با کامیون و کشتی پرداختیم، در ادامه به بررسی سایر شیوه‌های حمل پردازیم:

قطار – حمل و نقل ریلی

از زمان اختراع راه آهن، قطارها نقش مهمی در تجارت و لجستیک در سراسر جهان دارند. تا ژانویه 2020، حمل و نقل ریلی تقریباً 15 درصد از محموله ‌های مرزی شمالی  بین ایالات متحده و کانادا را به خود اختصاص داده بود که کالاهای مهمی از جمله وسایل نقلیه موتوری و قطعات، سوخت های معدنی و پلاستیک از طریق آن حمل می‌شد؛ حمل و نقل ریلی برای شرکت‌هایی مناسب است که به حمل و نقل سریع و برنامه ریزی شده زمینی نیاز دارند.

برخی از مزایای حمل و نقل ریلی شامل:

ارائه ظرفیت حمل بیشتری را می‌دهد: قطارها می‌توانند محموله‌های سنگین و حجیم را برای مسافت‌های طولانی حمل کنند؛ آن‌ها می‌توانند وزن بیشتری را نسبت به حمل و نقل با کامیون تحمل کنند.

احتمال تأخیر را کاهش می دهد: قطارها بر اساس یک برنامه از قبل تعیین شده کار می‌کنند، این ویژگی آنها را تبدیل به شکلی قابل پیش بینی و قابل اعتماد از حمل و نقل کرده است. از آنجایی که راه‌آهن‌ها به طور مستقل فعالیت می‌کنند، محموله های قطار معمولاً کمتر در معرض تأخیرهایی ناشی از ترافیک یا شراط آب و هوایی نامناسب که کامیون‌های باری با این نوع مشکلات دست و پنچه نرم می‌کنند، قرار می‌گیرند.

تأثیرات زیست محیطی خود را به حداقل می‌رساند: اگر چه تأثیر زیست محیطی یک محموله به فاکتورهای مختلف متعددی بستگی دارد، قطارها نسبت به کامیون‌ها، هواپیماها و کشتی‌ها تأثیرات مخرب کمتری دارند، زیرا برای به حرکت درآمدن به سوخت کمتری نیاز دارند.

دو عامل اصلی که در حمل و نقل ریلی باید در نظر گرفته شود عبارتند از:

زمان حمل و نقل: حمل و نقل ریلی کندتر از حمل و نقل  از طریق کامیون و هوایی است و اغلب در طول فرآیند حمل و نقل به چندین جابجایی نیاز دارند.

دسترسی: هر منطقه‌ای به خطوط راه آهن دسترسی ندارد، بنابراین حمل و نقل ریلی تقریباً همیشه به اشکال دیگری از حمل و نقل برای جابجایی محصولات نیاز دارد؛ حمل و نقل ریلی اغلب با حمل و نقل با کامیون برای تحویل کارآمد ترکیب می‌شود.

هواپیما – حمل و نقل هوایی

حمل و نقل هوایی جدیدترین روش حمل و نقل است، اما در صورتی که  تحویل سریع و به موقع را می‌خواهید، معمولا بهترین انتخاب است. حمل و نقل هوایی در اکثر نقاط جهان قابل دسترسی است و برای محموله‌هایی که باید به سرعت مسافت‌های طولانی از جمله خارج از کشور جابجا شوند ایده آل است. حمل‌ونقل هوایی همچنین در مقایسه با حمل‌ونقل ریلی و کشتی‌ای دامنه وسیعی دارد، زیرا این صنعت با چندین هزار فرودگاه و باند فرود در سراسر جهان هنوز در حال گسترش است.

دو مزیت مهم حمل و نقل هوایی عبارتند از

ارسال سریع: علیرغم احتمال تاخیرهای گاه به گاه پرواز، حمل و نقل هوایی در اکثر شرایط به طور قابل توجهی سریعتر از حمل و نقل کالا با کشتی، کامیون یا هواپیما است. علاوه بر این، هواپیماها بر اساس یک برنامه معین فعالیت می‌کنند. این قابلیت اطمینان هنگام تنظیم حمل و نقل، به ویژه برای کالاهای فاسد شدنی که نیاز به تحویل فوری – اغلب یک شبه – دارند، یک مزیت محسوب می شود.

ارائه امنیت بالاتر: هواپیماها این سرعت را بدون کوچک ترین افتی در کیفیت محصول ارائه می دهند، به دلیل وجود ایست‌های بازرسی دقیق پرواز و تداخل اندک در طول پرواز، حفاظت بهینه و جابجایی ایمن را فراهم می‌آورند.

با این حال، معایب  متعددی در مورد حمل و نقل هوایی وجود دارد که باید آنها را در نظر گرفت :

هزینه: حمل و نقل هوایی به دلیل هزینه سوخت بالاتر و هزینه های اضافی مانند بلیط، تعمیر و نگهداری، پست‌های بازرسی، هزینه های حمل و نقل ویژه برای برخی مواد، کانتینرهای حمل و نقل و موارد دیگر، گران تر از حمل و نقل با کامیون است.
هنگامی که می‌توان روش‌های حمل و نقل زمینی را انتخاب کرد و نیازی به ارائه تضمین در جهت ارسال سریع ندارید، کامیون‌ها معمولا مقرون به صرفه تر هستند. برای شرکت‌هایی که از پس هزینه‌های بالای حمل و نقل هوایی بر می آیند و به ارسال سریع متکی هستند، این روش مناسب ترین گزینه است.

هزینه: حمل و نقل هوایی به دلیل هزینه سوخت بالاتر و هزینه های اضافی مانند بلیط، تعمیر و نگهداری، پست‌های بازرسی، هزینه‌های حمل و نقل ویژه برای برخی مواد، کانتینرهای حمل و نقل و موارد دیگر، گران‌تر از حمل و نقل با کامیون است. هنگامی که می توان روش‌های حمل و نقل زمینی را انتخاب کرد و نیازی به ارائه تضمین در جهت ارسال سریع ندارید، کامیون‌ها معمولا مقرون به صرفه تر هستند. برای شرکت‌هایی که از پس هزینه‌های بالای حمل و نقل هوایی بر می آیند و به ارسال سریع متکی هستند، این روش مناسب ترین گزینه است.

محدودیت‌ها: با توجه به محدودیت‌های خاصی که در حمل‌ونقل هوایی وجود دارد- که جزء ماهیت آن محسوب می‌شود که برخی از شرکت‌ها نمی توانند خود را با آنها همسو کنند، از جمله محدودیت‌هایی چون اندازه، وزن و محصول؛ هواپیماها ظرفیت وزنی مشخصی دارند که نمی‌توانند از آن تجاوز کنند و بسیاری از مواد وجود دارند که حمل و نقل آنها از طریق هواپیما بسیار خطرناک است.

دیدگاهتان را بنویسید